Skip to main content
Voor 12.00 uur besteld morgen in huis (alleen NL)
  • Voor 12.00 uur besteld morgen in huis (alleen NL)
  • Gratis verzenden in NL vanaf €29,-
  • Volgens de klassieke receptuur
  • Uit natuurlijke bronnen
Volgens de klassieke receptuur Uit natuurlijke bronnen Gratis verzenden in NL vanaf €29,-

Waarom celzouten zo belangrijk zijn

Celzouten zijn specifieke verbindingen tussen 2 mineralen waarvan de ene positief en de andere negatief geladen is waardoor ze elkaar aantrekken en een stabiel koppel vormen. Deze zouten hebben onze cellen, net als vitamines, nodig om goed te kunnen functioneren. Onze cellen verbruiken deze zouten om op hun afkomende belastingen van welke aard dan ook zoals: stress, virussen, vervuilingen, enz. te kunnen verwerken. Ontstaat door overbelasting een tekort aan celzouten dan kan de cel zich niet meer herstellen en is hij niet meer in staat zijn functie uit te oefenen en ontstaat een ziekelijke situatie (Schüssler 1874). Om deze ziekelijke situatie op te heffen heeft de cel celzouten nodig.

Normaal verkrijgen wij de benodigde celzouten via onze voeding. Maar dan moet onze voeding wel van goede kwaliteit zijn en moeten we onze voeding heel goed kauwen, want de celzouten uit onze voeding blijven alleen celzouten als ze via het mondslijmvlies in de bloedbaan komen. Zodra celzouten in de maag komen vallen zij door ons maagzuur uiteen in enkelvoudige mineralen.

Een tekort aan celzouten ontstaat in onze tijd door 3 oorzaken:
1. Ons voedsel bevat steeds minder celzouten door de uitputting van de bodem waardoor o.a. groenten en fruit steeds minder celzouten bevatten.
2. Ons leven is steeds hectischer en belastender geworden waardoor onze cellen steeds meer celzouten nodig hebben om gezond te blijven functioneren.
3. Wij eten steeds meer bewerkt voedsel en rustig ons eten goed kauwen is ook niet meer van deze tijd alles moet snel en gemakkelijk.

Als antwoord op de grotere vraag naar en het mindere aanbod van celzouten is de celzouttherapie ontwikkelt door Dr. W. Schüssler, in de tijd van de industriële revolutie, de oplossing. Hij liet de zouten door een apotheker verwrijven met “droge” gekristaliseerde lactose zodat de zoutionen zich net zo vrij bewegen als dat ze in groenten, enz. doen. Door de zo verkregen tabletjes in de mond te laten versmelten worden de zoutionen direct via het mondslijmvlies in het bloed opgenomen en vervoert naar de cellen die een tekort hebben.

Door de aanvulling in de cellen vindt in de cellen functieherstel plaats en verdwijnen door het tekort ontstane verschijnselen.

VitaZouten worden gemaakt zoals Schüsslers apotheker dat deed, handmatig verwreven met “droge” gekristaliseerde lactose en natuurlijk verkregen zouten. Hierdoor hebben zij de door Schüssler bedoelde biochemisch aanvullende werking en zijn het geen homeopatische geneesmiddelen zoals de in Nederland verkrijgbare z.g. “Schüssler zouten”. Deze zouten worden verwreven met “natte” geaglomereerde lactose, waardoor hun werking vooral energetisch prikkelend is om meer zouten uit de voeding op te nemen, terwijl er juist een tekort aan aanbod is. Dr. Schüssler weigerde dan ook de door homeopatisch farmaceut Swabe (oprichter DHU) geproduceerde zouten, vanwege het verschil in werking, te gebruiken.

VitaZouten kunnen zowel preventief (voorkomt tekorten) als curatief (vult tekorten aan) gebruikt worden omdat ze lichaamseigen zijn. VitaZouten zijn er als enkel zout tablet (1 tm 27) en als combinatietablet met de zouten 1 tm 12 of 13 tm 27 elk in 1 tablet.