Skip to main content
Voor 12.00 uur besteld morgen in huis (alleen NL)
 x 
€ 0,00

Winkelwagen is leeg

 x 
€ 0,00

Winkelwagen is leeg

  • Voor 12.00 uur besteld morgen in huis (alleen NL)
  • Gratis verzenden in NL vanaf €29,-
  • Volgens de klassieke receptuur
  • Uit natuurlijke bronnen
Volgens de klassieke receptuur Uit natuurlijke bronnen Gratis verzenden in NL vanaf €29,-

Huidgels

Dr. Schüssler huidgels


De werking van Dr. Schüsslers celzouten op de huid is met name in Duitsland heel bekend. De huidgels van Vita-reform zijn op basis van Aloë vera huidgel met daaraan, naar keuze, de toevoeging van één of meerdere soorten celzouten.

Aloë vera huidgel
heeft een huidgenerende werking. Zij versnelt de groei van de huidcellen. Zij bevat 98% Aloë vera sap, vitamine E (uit soja), B5 en F, bevat geen alcohol en is niet geparfumeerd. De basisgel wordt aanbevolen door ‘Proefkoneen’.

De gel heeft als eigenschap vrijwel direct in de huid te trekken, zonder dat het behandelde oppervlak vet blijft.
Deze eigenschap maakt de Aloë vera huidgel tot een ideaal “transportmiddel” van de celzouten. De celzout-ionen worden op deze manier direct de huid ingebracht en kunnen zich vandaar, via de capillaire vaatjes, in het onderliggende weefsel verspreiden. Vandaar dat de celzouten niet alleen effectief werken aan het huidoppervlak, maar ook op de onderliggende weefsels.

Gebruik :

  • Bij mensen met b.v. slikproblemen, baby\'s, enz. kan de gel op b.v. de binnenonderarm worden ingewreven. De bloedvaten liggen daar dicht onder de huid en de ionen worden ook via deze weg snel opgenomen.
  • Bij acute behandeling kan men de gel plaatselijk, vanuit het kuiltje in de hand, zacht in laten trekken of inmasseren.
  • Voor huidverzorging kan de huidgel zowel als ‘basis’crème, als als masker (ca. 20 min. intrekken en dan afspoelen) gebruikt worden.

Categorieën
Klanten over ons

Wat zijn celzouten en hoe ontstaan tekorten?

Dr. Schüssler’s celzouttherapie
Het Nederlands centrum voor dr. Schüssler’s celzouttherapie, opgericht in 1995, staat voor de ideologie en het realiseren van het meer bekendheid geven aan deze veilige, natuurgeneeskundige therapie. Daarnaast zetten wij ons in de Dr. Schüssler’s celzouttherapie met succes toepasbaar te maken voor zowel de therapeut als de particulier. Gezond en fit door het gebruik van door de lichaamscellen opneembare stoffen.

Dr. W.H. Schüssler (1821-1898) was arts, homeopaat en anatoom-patholoog. Hij ontdekte in zijn werk als anatoom-patholoog dat na crematie 12 anorganische zouten als reststof van het gecremeerde lichaam overbleven. Ook constateerde hij dat een wanverhouding in deze anorganische verbindingen terug waren te vinden in het ziektebeeld van de overleden persoon. Vanuit deze ervaringen werd door hem de basis gelegd voor de celzouttherapie, de basis naar natuurlijke gezondheid.

Celzouten, volgens de klassieke receptuur, als door de lichaamscellen opneembare stoffen, kunnen door jong en oud gebruikt  worden naast elke andere vorm van medicatie, zowel regulier als homeopathisch. Het gaat om zouten (verbinding van 2 of meer minerale stoffen), die wij normaal gesproken via onze voeding voldoende binnen zouden moeten krijgen.

Lees verder over de oorzaken van het ontstaan van tekorten.

Waarom celzouten zo belangrijk zijn

Celzouten zijn specifieke verbindingen tussen 2 mineralen waarvan de ene positief en de andere negatief geladen is waardoor ze elkaar aantrekken en een stabiel koppel vormen. Deze zouten hebben onze cellen, net als vitamines, nodig om goed te kunnen functioneren. Onze cellen verbruiken deze zouten om op hun afkomende belastingen van welke aard dan ook zoals: stress, virussen, vervuilingen, enz. te kunnen verwerken. Ontstaat door overbelasting een tekort aan celzouten dan kan de cel zich niet meer herstellen en is hij niet meer in staat zijn functie uit te oefenen en ontstaat een ziekelijke situatie (Schüssler 1874). Om deze ziekelijke situatie op te heffen heeft de cel celzouten nodig.

Normaal verkrijgen wij de benodigde celzouten via onze voeding. Maar dan moet onze voeding wel van goede kwaliteit zijn en moeten we onze voeding heel goed kauwen, want de celzouten uit onze voeding blijven alleen celzouten als ze via het mondslijmvlies in de bloedbaan komen. Zodra celzouten in de maag komen vallen zij door ons maagzuur uiteen in enkelvoudige mineralen.

Een tekort aan celzouten ontstaat in onze tijd door 3 oorzaken:
1. Ons voedsel bevat steeds minder celzouten door de uitputting van de bodem waardoor o.a. groenten en fruit steeds minder celzouten bevatten.
2. Ons leven is steeds hectischer en belastender geworden waardoor onze cellen steeds meer celzouten nodig hebben om gezond te blijven functioneren.
3. Wij eten steeds meer bewerkt voedsel en rustig ons eten goed kauwen is ook niet meer van deze tijd alles moet snel en gemakkelijk.