Skip to main content
Voor 12.00 uur besteld morgen in huis (alleen NL)
  • Voor 12.00 uur besteld morgen in huis (alleen NL)
  • Gratis verzenden in NL vanaf €29,-
  • Volgens de klassieke receptuur
  • Uit natuurlijke bronnen
Volgens de klassieke receptuur Uit natuurlijke bronnen Gratis verzenden in NL vanaf €29,-

Gebruiksadvies

A. Aan welke zouten heb ik een tekort ?

B. Hoe kan ik de zouten innemen ?

C. Hoeveel tabletjes kan/mag ik innemen voor enig effect ?

A. Wij adviseren u graag, als gebruiker of als potentiele gebruiker van onze VitaZouten, op basis van uw geboortedatum en gezichtsfoto's over het gebruik van onze unieke celzoutproducten.

Als U op onderstaande manier genomen foto per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van uw gegevens als geboortedatum, naam en adres en de foto als JPEG bijlage naar ons verzendt, krijgt U via email de te herkennen tekortkenmerken, een gebruiksadvies en een voedingsadvies kosteloos toegestuurd.


img6-klein

B. Hoe de celzouten te gebruiken / in te nemen ?
Steeds vaker worden wij geconfronteerd met het probleem van glutenintolerantie.
Wij zijn erin geslaagd onze tabletten glutenvrij te laten produceren.
De tabletten zijn daardoor wel wat harder en vallen daardoor slecht uiteen in water.
De tabletten zijn te herkennen aan een ingedrukte stip en op de zijkant van het etiket staat de vermelding: GLUTENVRIJ, daarom:
Als u twijfelt of u lactose gevoelig bent of dat u liever de inname van lactose wilt vermijden:
De tabletten kapot bijten, laten versmelten (10 a 15 seconden in de mond houden) en daarna met 1 of 2 slokken water de mond goed spoelen en uitspuwen. De kans dat u op deze manier lactose binnen krijgt is nihil.

De celzouten worden door het mondslijmvlies direkt opgenomen en gaan via de bloedbaan naar de lichaamscellen. In de maag vallen de zouten door het maagzuur uiteen in enkelvoudige mineralen.
Deze uitleg geldt alleen voor de celzouten die ambachtelijk bereidt zijn volgens de klassieke receptuur, VitaZouten® van het label Vita-reform zijn ambachtelijk bereid, handmatig verwreven op basis van lactose,daardoor is er dynamisering door de werkende mens. De zouten hebben een natuurlijke oorsprong.

C. Hoeveel tabletjes kan/mag ik innemen voor enig effect ?
Algemeen advies:
Voor het gebruik van de losse opbouwende zouten van 1 t/m12; 2 x daags 1a2 tabletjes
Voor het gebruik van Compositum Basis (celz.1t/m12 in 1 tablet); 1a2 xdaags 2 tabletjes

Voor het gebruik van de losse ontgiftende zouten 13t/m27; 1 x daags 1 tabletje
Voor het gebruik van Compositum Extra (celz.13t/m27 in 1 tablet); 1xdaags 1 tabletje

Deze dosering is voldoende voor effect vanwege de bereiding volgens de klassieke receptuur van onze VitaZouten®.

Heeft U nog vragen, mail of bel gerust: tel: 0517-469316.
Klanten over ons

Wat zijn celzouten en hoe ontstaan tekorten?

Dr. Schüssler’s celzouttherapie
Het Nederlands centrum voor dr. Schüssler’s celzouttherapie, opgericht in 1995, staat voor de ideologie en het realiseren van het meer bekendheid geven aan deze veilige, natuurgeneeskundige therapie. Daarnaast zetten wij ons in de Dr. Schüssler’s celzouttherapie met succes toepasbaar te maken voor zowel de therapeut als de particulier. Gezond en fit door het gebruik van door de lichaamscellen opneembare stoffen.

Dr. W.H. Schüssler (1821-1898) was arts, homeopaat en anatoom-patholoog. Hij ontdekte in zijn werk als anatoom-patholoog dat na crematie 12 anorganische zouten als reststof van het gecremeerde lichaam overbleven. Ook constateerde hij dat een wanverhouding in deze anorganische verbindingen terug waren te vinden in het ziektebeeld van de overleden persoon. Vanuit deze ervaringen werd door hem de basis gelegd voor de celzouttherapie, de basis naar natuurlijke gezondheid.

Celzouten, volgens de klassieke receptuur, als door de lichaamscellen opneembare stoffen, kunnen door jong en oud gebruikt  worden naast elke andere vorm van medicatie, zowel regulier als homeopathisch. Het gaat om zouten (verbinding van 2 of meer minerale stoffen), die wij normaal gesproken via onze voeding voldoende binnen zouden moeten krijgen.

Lees verder over de oorzaken van het ontstaan van tekorten.

Waarom celzouten zo belangrijk zijn

Celzouten zijn specifieke verbindingen tussen 2 mineralen waarvan de ene positief en de andere negatief geladen is waardoor ze elkaar aantrekken en een stabiel koppel vormen. Deze zouten hebben onze cellen, net als vitamines, nodig om goed te kunnen functioneren. Onze cellen verbruiken deze zouten om op hun afkomende belastingen van welke aard dan ook zoals: stress, virussen, vervuilingen, enz. te kunnen verwerken. Ontstaat door overbelasting een tekort aan celzouten dan kan de cel zich niet meer herstellen en is hij niet meer in staat zijn functie uit te oefenen en ontstaat een ziekelijke situatie (Schüssler 1874). Om deze ziekelijke situatie op te heffen heeft de cel celzouten nodig.

Normaal verkrijgen wij de benodigde celzouten via onze voeding. Maar dan moet onze voeding wel van goede kwaliteit zijn en moeten we onze voeding heel goed kauwen, want de celzouten uit onze voeding blijven alleen celzouten als ze via het mondslijmvlies in de bloedbaan komen. Zodra celzouten in de maag komen vallen zij door ons maagzuur uiteen in enkelvoudige mineralen.

Een tekort aan celzouten ontstaat in onze tijd door 3 oorzaken:
1. Ons voedsel bevat steeds minder celzouten door de uitputting van de bodem waardoor o.a. groenten en fruit steeds minder celzouten bevatten.
2. Ons leven is steeds hectischer en belastender geworden waardoor onze cellen steeds meer celzouten nodig hebben om gezond te blijven functioneren.
3. Wij eten steeds meer bewerkt voedsel en rustig ons eten goed kauwen is ook niet meer van deze tijd alles moet snel en gemakkelijk.