Skip to main content
Voor 12.00 uur besteld morgen in huis (alleen NL)
  • Voor 12.00 uur besteld morgen in huis (alleen NL)
  • Gratis verzenden in NL vanaf €29,-
  • Volgens de klassieke receptuur
  • Uit natuurlijke bronnen
Volgens de klassieke receptuur Uit natuurlijke bronnen Gratis verzenden in NL vanaf €29,-

Compositum

Compositum® Basis (celzout 1 t/m 12) en Extra (celzout 13 t/m 27)

Algemeen
De compositums zijn ontwikkeld omdat wij deze belangrijke (cel)zouten normaal gesproken (in combinatie) via onze voeding binnen zouden moeten krijgen, daarom kunnen de celzouten prima in één tablet gecombineerd ingenomen worden, want dat wat niet gebruikt wordt, wordt weer op een natuurlijke wijze uitgescheiden.

Onze celzouten en dus ook onze Compositums bevatten organisch gevormde (d.w.z. door planten met behulp van zonlicht gevormde) zouten. Hierdoor bevatten zij biofotonen (natuurlijke levensenergie). Dit is de reden waarom de voor effect in te nemen hoeveelheid celzouten beperkt is tot 2 x daags 1 à 2 tabletjes. Dit in tegenstelling tot de synthetisch (labaratorium technisch) gevormde zouten (de chemische formule is gelijk maar de natuurlijke levensenergie = biofotonen ontbreekt) van de fabrikanten welke in het land van productie een homeopathische registratie op hun product hebben (V.S.M., Adler Pharma, Pfüger, enz). Zij adviseren tot wel 20 tabletjes per dag om enig effect te bewerkstelligen.

Niet de hoeveelheid maar de kwaliteit bepaald het gunstige effect.

Compositum Basis is in deze tijd voor iedereen aan te raden die in het leven van deze tijd staat (Zie voor toelichting de Specifieke uitleg)

Compositum Extra is aan te raden voor volwassenen die willen ontgiften

Specifieke uitleg
De multi-celzoutsupplementen bestaan uit de celzouten 1 t/m 12 (de z.g. "Opbouwende zouten") in één tablet of de celzouten 13 t/m 27 (de z.g. "Ontgiftende zouten") in één tablet in een verhouding zoals zij ook in onze natuurlijke voedingsmiddelen (groenten, fruit, granen enz.) voorkomen. Vergelijkbaar met een multi-vitamine, echter goed opneembaar voor de cellen.

Waarom zijn celzouten zo belangrijk:
Celzouten, volgens de klassieke receptuur, heten zo omdat deze zouten in elke cel in meer of mindere hoeveelheid moeten voorkomen en de bereidingswijze nog handmatig gebeurd. De uit natuurlijke bron verkregen zouten worden handmatig met lactose vermengd en niet kunstmatig, machinaal verwreven. 

Werking:
Celzouten in deze klassieke vorm vullen tekorten aan en zorgen zodoende voor een gelijkmatige verdeling zodat de zouten beschikbaar zijn voor elke cel in ons lichaam.

Voor wie aan te bevelen:
Voor een ieder die regelmatig (over) belasting tegenkomt zoals kinderen, ouderen, sporters, studerenden oftewel iedereen die in het leven van deze tijd staat.

Hoe ontstaan er tekorten en een ongelijkmatige verdeling:

1. Zouten zijn bestanddelen van onze voeding en komen voor in fruit, groenten en granen. Planten vormen zouten (een zout is een verbinding tussen 2 of meer mineralen) uit de minerale stoffen die zij uit de bodem halen. Echter om deze zouten te kunnen vormen moeten wel de juiste mineralen in de bodem rond de plant voorkomen.
In deze tijd van bio-industrie en glasvezelteelt, ontbreekt het daar veelal aan en worden alleen die mineralen, zoals kunstmest, gegeven die een snelle groei bevorderen.

2. Door groenten, fruit en granen goed te kauwen wordt het vermengd met ons basisch speeksel. De zouten komen vrij en kunnen opgenomen worden door ons mondslijmvlies en zo in de bloedbaan geraken. Via de bloedbaan bereiken zij die cellen waar een tekort aan een celzout is ontstaan.
In deze jachtige tijd nemen we vaak niet de tijd om ons voedsel goed te kauwen en slikken ons voedsel al snel door. Zodra zouten echter in de maag komen vallen ze, onder invloed van het maagzuur, uiteen in enkelvoudige minerale stoffen.

3. In deze tijd zijn er veel meer prikkels die op ons afkomen die wij moeten verwerken.
Een cel verbruikt zijn celzouten als het door een prikkel aangezet wordt tot grotere activiteit. Die prikkel kan bestaan uit alle beïnvloedingen die ons belasten of overbelasten dat kan mentaal, lichamelijk of energetisch  (elektrosmog, telefoon, radar, enz. enz.) zijn. 

4. Niet elke cel krijgt tegelijkertijd en even lang een prikkel te verwerken.
Welke organen of weefsels overprikkeld worden is per individu en leefomstandigheid verschillend. Als het lichaam dan niet voldoende celzouten op kan nemen om zijn/haar biochemie te herstellen door een gebrek aan aanbod in de voeding zal dat op den duur leiden tot een chronisch verstoorde situatie.

Door deze vier oorzaken kunnen er tekorten aan en een ongelijke verdeling van celzouten ontstaan, met alle gevolgen vandien.

Hoe deze Multi-supplementen gebruiken:
Omdat wij deze belangrijke (cel)zouten normaal gesproken via onze voeding binnen zouden moeten krijgen, kunnen de celzouten van 1 t/m 12 of 13 t/m 27 prima tegelijkertijd ingenomen worden, want dat wat niet gebruikt wordt, wordt gewoon weer uitgescheiden. 

Compositum en medicijnen
Compositum Basis en Extra kunnen, zoals voeding, zonder bezwaar naast medicijnen gebruikt worden.

Zuiverheid:
Compositumtabletten bevatten GEEN tarwezetmeel (gluten).

De inname van deze Multi-supplementen bevordert het zich staande kunnen houden in deze snel overbelastende wereld.


 

 

 

Wat zijn celzouten en hoe ontstaan tekorten?

Dr. Schüssler’s celzouttherapie
Het Nederlands centrum voor dr. Schüssler’s celzouttherapie, opgericht in 1995, staat voor de ideologie en het realiseren van het meer bekendheid geven aan deze veilige, natuurgeneeskundige therapie. Daarnaast zetten wij ons in de Dr. Schüssler’s celzouttherapie met succes toepasbaar te maken voor zowel de therapeut als de particulier. Gezond en fit door het gebruik van door de lichaamscellen opneembare stoffen.

Dr. W.H. Schüssler (1821-1898) was arts, homeopaat en anatoom-patholoog. Hij ontdekte in zijn werk als anatoom-patholoog dat na crematie 12 anorganische zouten als reststof van het gecremeerde lichaam overbleven. Ook constateerde hij dat een wanverhouding in deze anorganische verbindingen terug waren te vinden in het ziektebeeld van de overleden persoon. Vanuit deze ervaringen werd door hem de basis gelegd voor de celzouttherapie, de basis naar natuurlijke gezondheid.

Celzouten, volgens de klassieke receptuur, als door de lichaamscellen opneembare stoffen, kunnen door jong en oud gebruikt  worden naast elke andere vorm van medicatie, zowel regulier als homeopathisch. Het gaat om zouten (verbinding van 2 of meer minerale stoffen), die wij normaal gesproken via onze voeding voldoende binnen zouden moeten krijgen.

Lees verder over de oorzaken van het ontstaan van tekorten.

Waarom celzouten zo belangrijk zijn

Celzouten zijn specifieke verbindingen tussen 2 mineralen waarvan de ene positief en de andere negatief geladen is waardoor ze elkaar aantrekken en een stabiel koppel vormen. Deze zouten hebben onze cellen, net als vitamines, nodig om goed te kunnen functioneren. Onze cellen verbruiken deze zouten om op hun afkomende belastingen van welke aard dan ook zoals: stress, virussen, vervuilingen, enz. te kunnen verwerken. Ontstaat door overbelasting een tekort aan celzouten dan kan de cel zich niet meer herstellen en is hij niet meer in staat zijn functie uit te oefenen en ontstaat een ziekelijke situatie (Schüssler 1874). Om deze ziekelijke situatie op te heffen heeft de cel celzouten nodig.

Normaal verkrijgen wij de benodigde celzouten via onze voeding. Maar dan moet onze voeding wel van goede kwaliteit zijn en moeten we onze voeding heel goed kauwen, want de celzouten uit onze voeding blijven alleen celzouten als ze via het mondslijmvlies in de bloedbaan komen. Zodra celzouten in de maag komen vallen zij door ons maagzuur uiteen in enkelvoudige mineralen.

Een tekort aan celzouten ontstaat in onze tijd door 3 oorzaken:
1. Ons voedsel bevat steeds minder celzouten door de uitputting van de bodem waardoor o.a. groenten en fruit steeds minder celzouten bevatten.
2. Ons leven is steeds hectischer en belastender geworden waardoor onze cellen steeds meer celzouten nodig hebben om gezond te blijven functioneren.
3. Wij eten steeds meer bewerkt voedsel en rustig ons eten goed kauwen is ook niet meer van deze tijd alles moet snel en gemakkelijk.