Skip to main content
Voor 12.00 uur besteld morgen in huis (alleen NL)
  • Voor 12.00 uur besteld morgen in huis (alleen NL)
  • Gratis verzenden in NL vanaf €29,-
  • Volgens de klassieke receptuur
  • Uit natuurlijke bronnen
Volgens de klassieke receptuur Uit natuurlijke bronnen Gratis verzenden in NL vanaf €29,-

Algemene informatie gezichtskenmerken

De relatie tussen celzouttherapie en de gezichtsdiagnose

"Wat zie jij er goed uit !"               ←           →           "Wat is er met jou aan de hand ?"

Schüssler ontdekte al snel dat innerlijke stofwisselingsstoornissen zich in het gezicht laten zien. Veranderingen in de huidstructuur door kleuringen, plooien, pigmentvlekken, bollingen enz.

Voorbeeld:

Bij een verzuring van het organisme door overmatig vlees- of koffiegebruik, laat zich in het gezicht een gelokaliseerde roodheid zien in vlindervorm over neus- en wanggedeelte, zgn. zuurmasker (acute situatie) of een rode kinpunt (chronische situatie). Deze verzuring laat zich met Natrium phosphoricum goed behandelen, zodat de roodheid verdwijnt.

Dr. Kurt Hickethier (1891-1958), groot voorvechter van de celzouttherapie van Dr. Schüssler heeft systematisch onderzoek verricht over o.a. de gelaatskenmerken van tekorten, welke hij in 1923 publiceerde. Sindsdien heeft deze methode zich in de decennia daarna als haarscherpe (zelf)diagnose bewezen.

Het grote voordeel van de gelaatsdiagnostiek is, dat men onafhankelijk van verschillende klachten het juiste celzout of celzouten kan kiezen. Nog een zeer belangrijk voordeel: Voordat de eerste klachten zich voordoen, is het zouttekort reeds in het gezicht te herkennen, in de meeste gevallen reeds zeer lang van te voren. Daardoor kan men met de gelaatsdiagnose het ontstaan van klachten voorkomen en de gezondheid behouden.

De plaatsen in het gezicht waar de tekortkenmerken zich aftekenen, zijn de plaatsen waar de "reservevoorraad" celzouten normaal gesproken zijn opgeslagen. Zijn deze opslagplaatsen uitgeput en kunnen ze door de biochemie niet voldoende aangevuld worden, dan tekent zich dat af als "tekortkenmerken".



Wat zijn celzouten en hoe ontstaan tekorten?

Dr. Schüssler’s celzouttherapie
Het Nederlands centrum voor dr. Schüssler’s celzouttherapie, opgericht in 1995, staat voor de ideologie en het realiseren van het meer bekendheid geven aan deze veilige, natuurgeneeskundige therapie. Daarnaast zetten wij ons in de Dr. Schüssler’s celzouttherapie met succes toepasbaar te maken voor zowel de therapeut als de particulier. Gezond en fit door het gebruik van door de lichaamscellen opneembare stoffen.

Dr. W.H. Schüssler (1821-1898) was arts, homeopaat en anatoom-patholoog. Hij ontdekte in zijn werk als anatoom-patholoog dat na crematie 12 anorganische zouten als reststof van het gecremeerde lichaam overbleven. Ook constateerde hij dat een wanverhouding in deze anorganische verbindingen terug waren te vinden in het ziektebeeld van de overleden persoon. Vanuit deze ervaringen werd door hem de basis gelegd voor de celzouttherapie, de basis naar natuurlijke gezondheid.

Celzouten, volgens de klassieke receptuur, als door de lichaamscellen opneembare stoffen, kunnen door jong en oud gebruikt  worden naast elke andere vorm van medicatie, zowel regulier als homeopathisch. Het gaat om zouten (verbinding van 2 of meer minerale stoffen), die wij normaal gesproken via onze voeding voldoende binnen zouden moeten krijgen.

Lees verder over de oorzaken van het ontstaan van tekorten.

Waarom celzouten zo belangrijk zijn

Celzouten zijn specifieke verbindingen tussen 2 mineralen waarvan de ene positief en de andere negatief geladen is waardoor ze elkaar aantrekken en een stabiel koppel vormen. Deze zouten hebben onze cellen, net als vitamines, nodig om goed te kunnen functioneren. Onze cellen verbruiken deze zouten om op hun afkomende belastingen van welke aard dan ook zoals: stress, virussen, vervuilingen, enz. te kunnen verwerken. Ontstaat door overbelasting een tekort aan celzouten dan kan de cel zich niet meer herstellen en is hij niet meer in staat zijn functie uit te oefenen en ontstaat een ziekelijke situatie (Schüssler 1874). Om deze ziekelijke situatie op te heffen heeft de cel celzouten nodig.

Normaal verkrijgen wij de benodigde celzouten via onze voeding. Maar dan moet onze voeding wel van goede kwaliteit zijn en moeten we onze voeding heel goed kauwen, want de celzouten uit onze voeding blijven alleen celzouten als ze via het mondslijmvlies in de bloedbaan komen. Zodra celzouten in de maag komen vallen zij door ons maagzuur uiteen in enkelvoudige mineralen.

Een tekort aan celzouten ontstaat in onze tijd door 3 oorzaken:
1. Ons voedsel bevat steeds minder celzouten door de uitputting van de bodem waardoor o.a. groenten en fruit steeds minder celzouten bevatten.
2. Ons leven is steeds hectischer en belastender geworden waardoor onze cellen steeds meer celzouten nodig hebben om gezond te blijven functioneren.
3. Wij eten steeds meer bewerkt voedsel en rustig ons eten goed kauwen is ook niet meer van deze tijd alles moet snel en gemakkelijk.