Skip to main content
Voor 12.00 uur besteld morgen in huis (alleen NL)
  • Voor 12.00 uur besteld morgen in huis (alleen NL)
  • Gratis verzenden in NL vanaf €29,-
  • Volgens de klassieke receptuur
  • Uit natuurlijke bronnen
Volgens de klassieke receptuur Uit natuurlijke bronnen Gratis verzenden in NL vanaf €29,-

Over ons gebruiksadvies

Gebruiksadvies op basis van de Biochemische Constitutie.

Advisering op basis van de biochemische constitutie is ontwikkeld door: Carey en Perry (1932) en verfijnd door: Mellie Uildert (1961) op basis van geboortedatum en biochemisch karakter.

Het advies is niet symptoombestrijdend gericht maar draagt bij aan het herstel en het optimaal houden van de vitaliteit en het herstellend vermogen.

Deze adviseringsvorm gaat uit van het feit dat iedereen karaktereigenschappen heeft die in aanleg bepaald worden door zijn of haar geboortemoment (geboortedatum).

Onder karaktereigenschappen wordt hierbij onderscheiden:
Positief = De wijze waarop iemand zich graag manifesteert om zich lekker bij te voelen.
Negatief = De wijze waarop iemand reageert op stress, (over)belasting, beperking of aanval.

Zijn deze 2 polen in een dynamisch evenwicht dan voelt iemand zich lekker in zijn/haar vel en is iemands vitaliteit en herstellend vermogen optimaal.

Celzouten worden verbruikt in de cellen als zij een prikkel, van welke aard (stress, spanning, milieuvervuiling, vervuilde voeding, enz. enz.) dan ook, te verwerken krijgen.

De ontwikkelaars van deze adviseringsvorm op basis van de biochemische constitutie ontdekten dat er een duidelijke relatie is tussen de beide polen en celzouten. De koppeling van de polen aan bijbehorende celzouten levert per sterrenbeeld de karakterzouten.

Langdurige disbalans van deze zgn. karakterzouten tast de vitaliteit en het herstellend vermogen aan met alle gevolgen vandien.

Dat wil niet zeggen dat de uiting van de disbalans bij iedereen met hetzelfde sterrenbeeld hetzelfde is. Dat verschil wordt bepaald door iemands genen en leefomstandigheden.
De oorzaak is echter wel hetzelfde alleen de uitingsvorm is verschillend.

Als het negatieve karakterzout langdurig verbruikt wordt om bijvoorbeeld stress te verwerken en dit niet aangevuld wordt, zal ook de werking van het positieve karakterzout verminderen. Het lichaam probeert altijd het evenwicht te bewaren. Vermindert de kracht van de ene pool door celzoutgebrek dan wordt de werking van de andere pool ook minder.
Hierdoor zal de vitaliteit en het herstellend vermogen verminderen en voelt men zich steeds minder lekker in zijn vel.

Als deze disbalans langdurig is, zal de biochemie ook andere zouten gaan verbruiken ter compensatie.

Daarom adviseren wij naast het gebruik van de karakterzouten ook het gebruik van compositum basis (VitaZouten van 1 tm 12 in 1 tablet)

Daarnaast kijken wij, middels een door u ingestuurde foto van uw gezicht, of er ook zouttekorten zijn van zouten die sterk leefstijl en milieugebonden verbruikt worden.

De geëigende celzouten bij deze vorm van advisering zijn de VitaZouten.
VitaZouten hebben een biochemisch aanvullende werking.
Dit in tegenstelling tot de homeopathisch geregistreerde Schüsslerzouten die alleen een energetische prikkel tot opname geven maar niet aanvullen.

Klanten over ons

Wat zijn celzouten en hoe ontstaan tekorten?

Dr. Schüssler’s celzouttherapie
Het Nederlands centrum voor dr. Schüssler’s celzouttherapie, opgericht in 1995, staat voor de ideologie en het realiseren van het meer bekendheid geven aan deze veilige, natuurgeneeskundige therapie. Daarnaast zetten wij ons in de Dr. Schüssler’s celzouttherapie met succes toepasbaar te maken voor zowel de therapeut als de particulier. Gezond en fit door het gebruik van door de lichaamscellen opneembare stoffen.

Dr. W.H. Schüssler (1821-1898) was arts, homeopaat en anatoom-patholoog. Hij ontdekte in zijn werk als anatoom-patholoog dat na crematie 12 anorganische zouten als reststof van het gecremeerde lichaam overbleven. Ook constateerde hij dat een wanverhouding in deze anorganische verbindingen terug waren te vinden in het ziektebeeld van de overleden persoon. Vanuit deze ervaringen werd door hem de basis gelegd voor de celzouttherapie, de basis naar natuurlijke gezondheid.

Celzouten, volgens de klassieke receptuur, als door de lichaamscellen opneembare stoffen, kunnen door jong en oud gebruikt  worden naast elke andere vorm van medicatie, zowel regulier als homeopathisch. Het gaat om zouten (verbinding van 2 of meer minerale stoffen), die wij normaal gesproken via onze voeding voldoende binnen zouden moeten krijgen.

Lees verder over de oorzaken van het ontstaan van tekorten.

Waarom celzouten zo belangrijk zijn

Celzouten zijn specifieke verbindingen tussen 2 mineralen waarvan de ene positief en de andere negatief geladen is waardoor ze elkaar aantrekken en een stabiel koppel vormen. Deze zouten hebben onze cellen, net als vitamines, nodig om goed te kunnen functioneren. Onze cellen verbruiken deze zouten om op hun afkomende belastingen van welke aard dan ook zoals: stress, virussen, vervuilingen, enz. te kunnen verwerken. Ontstaat door overbelasting een tekort aan celzouten dan kan de cel zich niet meer herstellen en is hij niet meer in staat zijn functie uit te oefenen en ontstaat een ziekelijke situatie (Schüssler 1874). Om deze ziekelijke situatie op te heffen heeft de cel celzouten nodig.

Normaal verkrijgen wij de benodigde celzouten via onze voeding. Maar dan moet onze voeding wel van goede kwaliteit zijn en moeten we onze voeding heel goed kauwen, want de celzouten uit onze voeding blijven alleen celzouten als ze via het mondslijmvlies in de bloedbaan komen. Zodra celzouten in de maag komen vallen zij door ons maagzuur uiteen in enkelvoudige mineralen.

Een tekort aan celzouten ontstaat in onze tijd door 3 oorzaken:
1. Ons voedsel bevat steeds minder celzouten door de uitputting van de bodem waardoor o.a. groenten en fruit steeds minder celzouten bevatten.
2. Ons leven is steeds hectischer en belastender geworden waardoor onze cellen steeds meer celzouten nodig hebben om gezond te blijven functioneren.
3. Wij eten steeds meer bewerkt voedsel en rustig ons eten goed kauwen is ook niet meer van deze tijd alles moet snel en gemakkelijk.